Praktijk voor contextuele psychotherapie

Wat doen we

CONTEXTUELE THERAPIE, WASDA?!

We zijn gespecialiseerd in het contextueel gedachtegoed. Maar wat is dat? Het betekent dat we de mens bekijken in de relaties die hij/zij heeft, tot zichzelf en tot de andere. We staan allemaal in relatie, of we dat nu willen of niet. Sommige van die relaties verheerlijken we, sommigen voelen beladen, sommige willen we liever niet. Sommige relaties gaan verloren, sommige relaties ontkennen we, ook al zijn ze er wel.  
Daarbij willen we zoeken waar jouw krachten liggen, zowel binnenin jezelf als in je omgeving en in die relaties. Welke struikelblokken zijn er, en op welke grenzen stoot je regelmatig. En vooral: hoe ga je daar mee om? Wat kan er ingezet worden om terug tot een dialoog te komen?
Samen willen we tot jouw verhaal komen, zoeken naar wegwijzers die jij nodig hebt, naar nachtlampjes of zelfs daglampjes, we zoeken samen naar wie jij kan inschakelen om je te steunen tijdens jouw weg. We luisteren naar je verleden, willen zoeken naar de toekomst, maar vooral: we willen samen met jou voelen hoe het NU met je gaat, en wat er voor jou moet veranderen.

Wat doen wij nu juist?

We zijn beiden opgeleid als gesprekstherapeut, maar hebben genoeg bijkomende opleidingen gevolgd om terug te kunnen vallen op andere dingen dan klassieke gesprekken. Je zit dus niet zomaar op de bank te vertellen terwijl wij instemmend knikken en schrijven in ons boekje! We gaan met jou in gesprek, luisteren, delen, voelen, samen met jou. In therapie gaan is ook in relatie gaan! En die relatie willen wij ten volle aangaan!
Soms doen we dat met jou alleen, soms met een partner, een ouder, een volledig gezin, … We zoeken samen wat jij of jullie nodig hebben en proberen je wat meer evenwicht te laten vinden.

Daarnaast geven we lezingen, opleidingen, vormingen, familie-/ team-opstellingen enz, rond verschillende thema’s die we contextueel proberen te kaderen. Dit doen we zowel voor externe organisaties op vraag als in/voor onze eigen praktijk. .